Proiecte Imobiliare Bacau - Semnal de Bacău

miercuri, 10 aprilie 2019

Proiecte Imobiliare Bacau

Un alt proiect care a suferit mult prea multe modificari fata de faza de consultare a publicului si mai ales fata de faza de autorizare este urmatorul :

Nume proiect : TOPAZ RESIDENCE
Localizare : str. Nicolae Titulescu

Situatia parcarilor :
In documentatia supusa avizarii (informati ce pot fi regasite pe site-ul Primariei Bacau aici) se afirma ca vor fi amenajate 78 de locuri de parcare in cadrul suprafetei studiate iar locurile de parcare vor fi dispuse la parter dar si in subsolul imobilului
Sa nu uitam ca dezvoltatorul a propus ca cele 78 de locuri de parcare de la subsol vor fi realizare cu ajutorul unor sisteme suprapuse de platforme hidraulice (despre acest lucru o sa mai discutam, este in general gaselnita gasita de dezvoltatori pentru a se autoriza dar pe care nu o respecta din primele etape ale proiectului)

Dezvoltatorul a afirmat :
Au fost asigurate 104 locuri de parcare din care :
- la parter 26 de parcari
- la subsol 78 de parcari sistem suprapus pe platforme hidraulice. PArcarile de la subsol sunt pe platforme hidraulice cu doua niveluri 2x39


La putin timp insa dupa ce au aparut lucrarile se pot observa lucrarile la nivelul subsol :
Din aceasta fotografie se intelege faptul ca nu au cum sa fie construite la subsol parcari pe doua niveluri deoarece nivelul de inaltime pentru sapatura nu este cel corespunzator.

Recent acelasi dezvoltator a obtinut Autorizatia de Construire nr 28 din 12.03.2019 unde pe aceeasi strada la o distanta de aproximativ 150 se va amenaja o parcare la nivelul solului. Probabil datorita faptului ca solutia constructiva initiala a fost modificata acum pentru a putea primi autorizatie de functionare/proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor dezvoltatorul trebuie sa rezolve situatia locurilor de parcare.  Trebuie sa asteptam sa vedem daca vor fi locuri de parcare pentru toti beneficiarii imobilului.
Acelasi dezvoltator in anul 2018 a obtinut o alta autorizatie de construire pentru recompartimentari interioare. Oare numarul de apartamente a ramas acelasi (in functie de acesta s-a stabilit necesarul de locuri de parcare de la autorizatia initiala) ? Oare numarul metrilor patrati de spatii comerciale de la parter a ramas la fel sau au fost suplimentat ? Ramane de vazut.

Spatiul verde
Se propune amenajarea la sol doar a unei suprafete de 50mp iar restul de 550mp sa fie pe teresa imobilului , acolo unde va functiona si un loc de joaca. Asteptam sa vedem imaginile de la final daca acolo va fi spatiu verde  si mai ales daca va fi loc de joaca.

Ceea ce este curios fata de documentatia supusa consultarii publicului, o reprezinta faptul ca pe site-ul oficial al dezvoltatorului este prezentata aceasta imagine, imagine din care reiese ca proiectul a fost modificat.


Cu siguranta si in cadrul acestui proiect dezvoltatorul a respectat legea (probabil ii cunoaste toate minusurile)

Niciun comentariu: