Nedef a facut-o lata - Semnal de Bacău

miercuri, 7 septembrie 2011

Nedef a facut-o lata

Dupa un management extraordinar de performant, recotrul Universitatii Vasile Alecsandri din Bacau a reusit performanta sa aduca universitatea in ultima urna valorica (dupa ultima clasificare a Ministerului Educatiei)
Drept urmare  la Universitatea Vasile Alecsandri din Bacau abia se mai pot face studii de doctorat  , iar cele de master sunt f mult limitate.
Astfel pentru anul scolar 2011-2012 sunt doar 110 locuri de master pentru specializarile
- Ingineria produselor alimentare
- Ingineria mecanica
- Ingineria mediului
Iar pentru doctorat doar 3 locuri pentru :
- Ingineria mecanica- Ingineria mediului

La Universitatea George Bacovia situatie e mai drastica. Nu se mai poate organiza nici master si nici doctorat.
Situatia pe de o parte pare foarte dramatica avand in vedere ca in conformitate cu noile norma de invatamant acum invatamantul universitar se desfasoare in 2 etape.
Ciclul de 3 ani  de studii
Ciclul de master de 2 ani.
Pana acum la master era loc cam pentru toti studentii insa de-acuma e clar ca cine va avea un master acesta va fi un master la care s-a muncit destul de mult mai ales pentru admiterea la acesta. Cu siguranta sunt studenti buni si la universitati particulare care vor dori sa isi continue studiile de master pe aceste putine locuri puse la dispozitie.
Oricum din punctul meu de vedere este un lucru benefic mai ales ca daca dupa revolutie s-a ajuns destul de usor ca oricine sa aiba facultate, acum se ajunsese rapid ca oricine sa aiba si master. Va fi o lovitura si pentru functionarimea din administratia publica locala care nu va mai avea pe unde sa faca mastere pentru crestere in grad
Oricum si universitatile vor avea de suferit
1. nu mai sunt studenti de la care sa se incaseze diverse taxe
2. nu mai sunt ore la care sa predea profesorii fapt pentru care concurenta va creste pe posturi.

Niciun comentariu: