Elena Udrea - super proiectul de 3.209 MILIARDE Euro - Semnal de Bacău

vineri, 7 ianuarie 2011

Elena Udrea - super proiectul de 3.209 MILIARDE Euro

Desi se discuta de mult timp de proiectul care viza 10.000 km drumuri judeţene şi de interes local, modernizarea satului românesc şi realizarea unui sistem de canalizare, epurare a apelor uzate şi alimentarea cu apă a localităţilor abia zilele aceastea acesta a fost derulat.

Practic ministerul condus de Elena Udrea a scos anuntul de licitatie pe SEAP (Sistem Electronic de Achizitii Publice) pentru proiectul acesta in valoare de 3.209 MILIARDE Euro.  Sumele necesare proiectului vor sosi din creditele bancare cu garanţie de stat, sume alocate anual cu această destinaţie din fonduri externe rambursabile şi nerambursabile, de la bugetul de stat, prin bugetul MDRT, precum şi din alte surse de finanţare legal constituite. La acest proiect se mai adauga si TVA in valoare de 770 MILIOANE EURO.
Proiectul laudabil insa cu siguranta vor fi probleme in desemnarea castigatorului (castigatorilor) licitatiei, mai ales ca nu are cum sa fie 1 singura firma castigatoare, si chiar daca ar fi va dati seama ca 90% din lucrari vor fi subcontractate de catre firme de casa ale PDL, dupa practica deja bine impamantanita pe plaiurile noastre mioritice.
O alta mare problema este atunci cand vine vorba de regionalizare. Desi de ani de zile de vorbeste de descentralizarea institutiilor statului, de regionalizarea acestora de marirea puterilor acestora, se pare ca de aceasta data, avand in vedere ca cei de la PDL detin presedentia Consiliului Judetean doar in 13 judete(din 40) cei de la centru au gandit perfect acest proiect. Practic ei de la centru vor decide unde vor fi directionati acesti bani si dupa cum deja s-a intamplat in anul 2010 cand cei de la PDL au trimis bani in teritoriu intr-o majoritate covarsitoare, acolo unde comunitatile locale sunt conduse de catre membri PDL.
(sursa http://www.pesurse.ro/#/2011/1/6/cum-a-mprit-frete-guvernul-banii-publici/#news)

Acest proiect va fi hotarator pentru urmatoarele alegeri ce vor avea loc in Romania, atat alegeri locale dar si alegeri parlamentare.

Niciun comentariu: