Primaria Bacau - afise electorale - Semnal de Bacău

luni, 17 martie 2008

Primaria Bacau - afise electorale

Stimate domnule primar Romeo Stavarache

nu am nimic personal cu dumneavoastra insa de la un moment dat de cand ati reinceput campania electorala nu pot sa nu remarc cum reusiti sa va indepartati de cetatenii obisnuiti si prin diverse mijloace sa capatati doar capital electoral.

As dori sa va atrag atentia pentru cateva probleme observate de mine, ca si simplu cetatean al urbei ce o conduceti.

- Locurile de afisaj ce prezinta fondurile europene atrase de municipalitate.
La inceput cand in oras au inceput sa apara acele locuri speciale de publicitate outdoor m-am gandit ca este o idee extraordinara, ca de fapt in acele locuri vor fi promovate putinele evenimentele culturale si de divertisment din oras. Nu mici a fost a mea mirare in momentul in care am vazut ca au fost impanzite de afise cu iz electoral.
De ce nu sunt acestea deschise organizatorilor de spectacole pentru a putea afisa evenimentele ce se desfasoara la Teatrul Municipal Bacovia, sau la Filarmonica Mihail Jora sau la Casa de Cultura sau la Centru de arte George Apostu, sau in diverse alte locatii din oras. ?
De ce nu exista locuri special amenajate pentru astfel de afisaje. Nu observati cum acestia sunt nevoiti sa isi posteze afisele pe panourile firmelor de constructii pe cladiri pe stalpi de iluminat public ?
Apropo cat costa primaria aceasta campanie de "informare" a cetatenilor ?

- situatia inscrisurilor de tip GRAFITTI din oras.
Poate ati observat si dumneavoastra in plimbarile ce le faceti prin oras ca aproape nu a scapat fatada sau gard din oras (sa nu mai vorbim de bancile din Parcul Cancicov) pe care sa nu fie diverse inscrisuri realizate de tineri mai mult sau mai putin talentati. Ma intreb cat ar costa refacerea tuturor acestor fatade fata de aceste acte de vandalism , pentru ca altfel nu le pot cataloga. Ma intreb de ce Politia Primariei Bacau nu ia atitudine fata de acesti tineri, prin amenzi drastice care sa descurajeze astfel de fapte.

- situatia Centrului de Afaceri Bacau
Ati venit in campanie electorala 2004 cu ideea ridicarii unui centru de afaceri in municipiul Bacau, daca imi aduc bine aminte chiar se stabilise si locatia, (langa intersectia mortii de la Magura), insa nu am vazut nici o fundatie macar. De ce oare ? A e posibil ca Dl Dumitru Sechelariu sa fi lasat visteria primariei goala si nu au fost bani. Eu cred ca macar pentru demararea lucrarilor daca intr-adevar se dorea, se gaseau fonduri.

- Bazinul de inot.
Sunt pasionat de inot si din pacate in ultimii ani in oras mi-am putut satisface aceste placeri doar la Strandul Letea si piscinele private cateva saptamani vara. De ce oare au fost nevoie de 4 ani pentru renovarea bazinului de inot, cand in alte tari in 4 ani se ridicau de la 0 alte 2 bazine de inot. Inteleg solutie tehnica gresita la inceput, insa pentru o alta solutie, chiar a trebuit sa se astepte asa de mult ? Sa nu mai vorbim de ritmul in care s-au realizat lucrarile.

Sa nu credeti ca sunt doar critic. Trebuie sa recunosc ca ati facut si lucruri bune
- amenajarea parcului Cancicov (schimbarea bancilor)
- noua fata a parcului trandafirilor
- cateva asfaltari (desi multe strazi au fost asfaltate de mantuiala- nu mai aruncati banii pe fereastra)
- poate s-ar mai regasi si altele dar stiti cum e intai le vedem pe cele rele.

Bafta la alegeri(personal nu m-am decis cu cine votez, astept sa vad cine vine cu un plan de viitor al orasului, plan cat de cat realist ca de promisiuni desarte m-am saturat ) si tineti mai mult cont de parerea cetatenilor si mai putin cont de parerea apropiatilor.

Niciun comentariu: