Jumatate dintre spatiile comerciale din centrul Bacaului se vor inchide - Semnal de Bacău

vineri, 20 noiembrie 2015

Jumatate dintre spatiile comerciale din centrul Bacaului se vor inchide

Conform legii 282 pe 2015 care completeaza ordonanta 20 din 1994 privind modificarea măsurilor pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existentespatiile comerciale de cladirea prefecturii inspre Primarie se vor inchide, exceptie facand doar blocul de vis-avis de primarie, bloc ce a fost reabilitat deja de catre Primarie.

Asadar vor disparea : zona de fastfood-uri, zona de banci, zona de pub-uri de la intrarea in parc, dar si galeriile de arta :)

Asteptam o rectificare a legii.

Legea 582 pe 2015
Se interzic organizarea şi desfăşurarea de activităţi permanente şi/sau temporare în spaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) lit. a) şi altele asemenea, care implică aglomerări de persoane, până la finalizarea lucrărilor de intervenţie realizate în scopul creşterii nivelului de siguranţă la acţiuni seismice a construcţiei existente.”

 Ordonanta 20 pe 1994

(5) In sensul prezentei ordonante, sintagmele de mai jos au urmatoarele semnificatii:
    a) spatii publice cu alta destinatie decat cea de locuinta - spatiile realizate in scopul desfasurarii de activitati care implica aglomerari de persoane, precum: sali de spectacol, de expozitii, de lectura, spatii pentru comert, structuri turistice de cazare si alimentatie publica si prestari de servicii, asistenta sociala si medicala, administratie publica si altele asemenea, indiferent daca aceste spatii sunt rezultatul conceptiei initiale a constructiei ori, dupa caz, al unor amenajari ulterioare;
    b) constructii de interes si utilitate publica - constructii existente, care cuprind spatii in care se desfasoara activitati in domenii de interes public general si/sau comunitar si social si care implica prezenta publicului temporar sau permanent in aria totala expusa
 

Niciun comentariu: