Trece sau nu Guvernul Ungureanu ? - Semnal de Bacău

miercuri, 8 februarie 2012

Trece sau nu Guvernul Ungureanu ?

Parerea mea este ca opozitia a mai luat teapa inca odata, dovedind ca degeaba se agita ei pe la televizor, prin conferinte de presa, prin simpatizantii adusi la mitinguri.
Presedintele jucator a reusit si de aceasta data sa isi impuna punctul de vedere in strategia politica de conducere a tarii iar guvernul va trece de parlament.
Nu uitati ca voturile sunt numarate iar spre deosebire de motiunile de cenzura de aceasta data chiar au reusit sa mobizileze toti parlamentarii arcului guvernamental. Nu mai conteaza pe cei cai au ajuns acestia in Bucuresti (escortati de politie, curse charter,etc.) Cu siguranta grupul Udrea - Boagiu nu va lua atitudine in parlament si va vota asa cum a cerut presedintele, mai ales ca acest nou guvern chiar daca are in componenta sa foarte multi tineri(nush dar la finante as fi pus pe cineva mult mai experimentat) este mult mai credibil si mai putin atacabil decat au fost fostii ministri. Sunt prea tineri ca sa fi avut timp sa faca atatea combinatii precum alti fosti ministri. Oricine va vota contra guvernului va fi mazilit de catre PDL atat dpdv politic dar cu siguranta si "penal".
Prin aceasta miscare credibilitatea partidului va mai creste cu minim 5 procente dar va castiga bataliile din Camera Deputatilor si mai ales de la Senat unde ministrii nu prea se prezentau in plen deoarece aveau o multime de alte atributii. Ei de-acuma va trebui sa ne obisnuim cu toti acestia si la tribuna parlamentului (pentru scurta perioada cat a mai ramas)

Pe plan local insa lucrurile sunt putin mai dificile. Cu siguranta Berca (care s-a aranjat sa nu candideze pentru sefia CJ - o batalie la limita si cu riscuri) va face tot posibilul sa puna piedici cuplului Benea-Stavarache (o sa ii asculte in tot ceea ce zic - 2:15) astfel incat sa le contracareze miscarile politice. Ramane de vazut cine va candida pentru sefia Consiliului Judetean din partea PDL insa cu siguranta va fi un necunoscut-neatacabil (este doar o opinie personala) cu experienta in management. Votul politic mai ales in mediul rural conteaza foarte mult. Daca insa vor reusi sa gaseasca un candidat si cu experienta in agricultura si cunoscut pt acest lucru (desi CJ-ul nu are nici o tangenta cu acest domeniu) vor castiga si mai mult.

Niciun comentariu: