Despre viitorul monopol CATV al celor de la RCS & RDS - Semnal de Bacău

marți, 15 martie 2011

Despre viitorul monopol CATV al celor de la RCS & RDS

Daca zvonurile de pe piata CATV sunt adevarate, si anume ca cei de la RDS&RCS sunt in discutii avansate cu cei de la UPC pentru a prelua businessul lor in Romania (UPC CatTV, si FocusSAT) atunci cu siguranta va fi un monopol in Romania, in ceea ce priveste furnizorii de CATV. Recent cei de la GALUP au realizat un sondaj prin care incearca sa vada daca intr-adevar ar fi monopol sau nu.
Dupa ce am cititi articolul celor de la HotNews nu am fost convins daca ar fi monopol sau nu drept pentru care m-am intrebat : "Dar pe mediul urban cum ar sta situatia ?". Astfel analizand documentul 

rezulta faptul ca noul "gigant" va avea 81% din piata in mediul urban pentru clientii de CATV (televiziune prin cablu). Ceilalti competitori ar fi Akta(MaxTV - Suntem prezenti in peste 500 de localitati din 18 judete)  , Conisat , Eurocable si restul....care restul sunt asa de mici si de neinsemnati astfel incat au fost trecuti la "alta companie". In majoritatea oraselor resedinta de judet in mod special, noua companie va detine peste 90% din piata de CATV cu siguranta.

Niciun comentariu: