Analize medicale gratuite : 2011 - Semnal de Bacău

joi, 27 ianuarie 2011

Analize medicale gratuite : 2011

Datorita unor mici probleme de sanatate a trebuit sa ajungem(eu si sotia)  la medicul de familie pentru a lua o trimitere pentru analize medicale gratuite, ca mde viata e scumpa si nu mai merita sa aruncam cu  $$$$ in stanga si in dreapta daca tot platim zeci de milioane anuar statului. Daca nu stiati cum functioneaza procedura in Bacau va explic.
1. mergi la medicul de familie pentru o trimitere la analize medicale
ATENTIE !!!! daca te imbolnavesti spre finalul lunii calendaristice sunt sanse mai mici sa prinzi o astfel de trimitere deoarece medicii de familie au un plafon alocat pentru asemenea analize iar acest plafon bineinteles ca nu ajunge pentru toti asiguratii acestuia. Sunt sigur ca oricum mai putin de 5-10% dintre asigurati cer si trimitere spre analize insa nici asa nu ajunge plafonul lunar. (eu am fost ghinionist sotia a fost norocoasa - are alt medic de familie)
2. cu trimiterea in mana te prezinti cabinetul de analize medicale preferat
ATENTIE !!!! nu toate cabinetele de analize medicale au si contract cu Casa de Asigurari de Sanatate asadar analizere realizate acolo nu pot fi decontate de catre aceasta.
3. la cabinetul de analize insa e posibil sa se fi terminat plafonul pentru luna respectiva si atunci te anunta ei cand sa vii pentru a fi programat pentru luna urmatoare.
ATENTIE !!!! in general pe data de 25-26 se fac programarile pentru ziua urmatoare . Azi de exemplu la ora 11:00 au inceput programarile in mai multe centre de analize medicale.
4. stai la coada sa te programezi
ATENTIE !!!! trebuie sa te inarmezi cu rabdare la unele cabinete (cele despre care se aude ca ar lucra mai bine si rezultatele chiar ar fi concludente) deoarece poti sa stai si 1 ora pentru programare - asa am stat eu astazi
5. astepti sa vezi cand iti vine randul si ti se comunica data si ora la care sa te prezinti pentru recoltare.
ATENTIE !!!! daca cumva nu dai coltu pana te programezi atunci ai mari sanse sa o patesti pana mergi efectiv sa te programezi, sotia de exemplu a fost programata peste vro 24 zile.. Norocul nostru este ca nu este ceva grav ci mai mult preventiv.

Concluzionand
Statul pentru a elimina tot poporul care toata ziua isi facea analize (in special cei mai in varsta, ca mde ei sunt si cei mai lipsiti de afectiuni medicale) a introdus aceste proceduri si plafoane maxime(stabilite la nivele minimale de genu - dam asa un plafon sa nu zicem ca nu dam deloc) pentru descurajarea poporului. Recomand sa aveti un stil de viata cat mai sanatos cu o alimentatie sanatoasa si o viata lipsita de stres ca altfel nici nu mai merita sa pierdeti timpul gandidu-va la pensie.
Razvan Bibire a surprins azi o codita (http://www.contrasens.com/2011/01/26/superoferta-la-analize.html)

Niciun comentariu: