Soseaua de centura Bacau - Semnal de Bacău

miercuri, 23 aprilie 2008

Soseaua de centura Bacau

De multi ani se vorbeste in Bacau despre soseaua de centura a orasului Bacau, insa pana acum pentru mine ca si cetatean nu s-a observat mare lucru.

Cu ani in urma a aparut o schita a viitoarei sosele de centura



Zilele acestea atentia mi-a fost din nou atrasa de subiect cand Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban a facut o vizita electorala la Bacau, vizita in care a promis multe lucruri pentru oras. Nu are sens acum sa zicem tot ce a promis, deoarece cu siguranta nu sunt si realizabile, eu consider ca exceptia face totusi soseaua de centura a orasului.

Acum meritele ar trebui luate de primarie sau de catre consiliul judetean. Primarul ca mde facand parte din partidul de guvernamant a facut lobby sa zicem, desi cam greu dupa 4 ani abia parca parca par a se misca lucrurile, sau de catre consiliul judetean care totusi pentru soseaua de centura el are fraiele, ca nu tin minte sa fie deja aprobata zona metropolitana.

Drumul va avea o latime de 8m de la Nicolae Balcescu pana la Lauizi Calugara, si o latime de 11 metri pe varianta ce va ocoli municipiul Bacau. De la Nicolae Balcescu pana dupa satul Bogdan Voda.


De pe site-ul CNADNR aflam ca proiectele pentru participarea la lucrarile de licitatie sunt acceptate pana pe data de 05.05.2008 (exact in campanie), iar cat mai curand vor demara lucrarile. Lucrari care, cu siguranta vor stagna avand in vedere ca inca nu s-au inceput expropierile.

Eu sper ca pana la urmatoarele alegeri sa avem sosea de centura, nu de alta dar totusi parca traficul este strangulat..

Niciun comentariu: