Traficul in orasul Bacau (iarna) - Semnal de Bacău

luni, 24 decembrie 2007

Traficul in orasul Bacau (iarna)

Este infernal. Iar principala cauza o reprezinta faptul ca cel mai mult se respecta dreptul de smeker. Daca ai un SUV (taranii citesc GEEP) deja ai trecut la next level. Nu conteaza ca pe o strada ingusta nu ai prioritate, nu e bai, treci tu primul, doar ai masina mare, si ala mic si neinsemnat cu masina de clasa mica sau compacta nu o sa se riste sa intre in tine. Nu conteaza ca tu ai tractiune 4x4 sau cauciucuri de iarna, iar daca urci o bordura nu te poti impotmoli, nu cel mai bine e sa parchezi exact in mijlocul strazii.

Alt drept e a celor de la firmele de distributie. Pentru ei nu conteaza ca in spate este o coada infernala, prin simplul fapt opresc exact in fata magazinului ii fac pe altii sa piarda 4-5 minute sa il depaseasca. Doar nu or cara ei lada cu paine mai mult de 5 metri in mana.

Sa mai amintim de dobitocii ce si-au luat permisul prin diverse interventii si care la prima intersectie in care sunt mai mult de 2 masini s-au pierdut cu firea si stau si se intreaba cine are prioritate.

Tot la capitolul dobitoci sa amintim si de cei carore le este o frica nebuna sa se strecoare prin spatii inguste. Nu conteaza ca au 20cm stg si 20 cm dreapta pentru a trece, Daca nu este minim juma' de metru pe ambele parti, stau ca prostii si nici de marsarier nu au auzit. Ca doar mde cum sa dea ei innapoi ca aici se aplica dreptul de smeker.

Mai amintim in treacat : Dreptul de smeker sa ocupi si alta banda la semafor, dreptul de taximetrist (nimeni nu se cearta cu tine ca doar chemi alti 100 in ajutor), dreptul de smeker cu faruri de ceata pe timp de zi, sau timp de noapte (chiar daca vremea nu necesita asa ceva) , etc.

Bacau un oras european cu cetateni europeni. Ce-as mai lua permisul la jumatate din ei.

Niciun comentariu: