Taxe locale online - Semnal de Bacău

miercuri, 5 decembrie 2007

Taxe locale online

Cu ani in urma in administratia Sechelariu s-a facut un mare tamtam, cum ca la Bacau a fost lansat cel mai bun sistem din tara, de plata a taxelor online. In acele vremuri sistemul a fost creat de catre cei de la Microsistem, insa acest sistem niciodata nu a fost folosit, datorita multelor neajunsuri ale acestuia. Practic permitea doar o interogare a sistemului, fara posibilitatea de a efectua plata online.

Sa intelgem totusi ca era vorba de anul 2003, an in care era destul de dificil in acele momente sa faci o plata online in Romania

Am ajuns in anul 2007 si administratia Stavarache prin intermediul celor de la Grup Soft Piatra Neamt, Primaria Bacau a achizitionat un nou sistem de plata a taxelor online. Stimate domnule primar va rog daca se poate sa ne spuneti si valoarea achizitiei acestui minunat sistem

Dupa o foarte scurta analiza a sistemului am observat urmatoarele neajunsuri:

1. Obtinerea parolei.
Dupa cum este mentionat si pe site-ul respectiv unde se afla sistemul de taxe si impozite, acest lucru se face prin "Folosirea sistemului se face pe baza unei parole de acces care se obtine in urma unei cereri adresate autoritatii de administratie publica locala insarcinata cu colectarea taxelor si impozitelor"
Pe site este un formular de inregistrare insa acesta nu functioneaza deoarece suntem atentionati ca "Momentan inregistrarea in Sistem se facenumai prin prezentarea la sediul autoritatii fiscalede care apartineti. "
Acelasi lucru este valabil si pentru modificarea datelor personale.

Neclaritati :
a. De ce formularul este gandit astfel incat pentru modificarea datelor personale este facut in afara zonei de login (adica se pot face modificarile fara sa fii intrat in contul tau) cand este NORMAL ca acest lucru sa se poata face dupa ce utilizatorul realizeaza autentificarea , astfel sistemul stiind ca cel ce face cererea de schimbare a datelor este cu adevarat persoana in cauza ?
b. De ce ni se cere numarul de telefon in cererea format Microsoft Word prezenta in site, chiar si in formularele ce nu functioneaza online ? La ce este necesar acest lucru.

Sugestii : - adaugati pentru acea cerere si format Adobe Acrobat Reader, nu oricine isi permite sa achizitioneze Microsoft Word

2. Sectiunea DEBITE
Cu ani in urma pentru a realiza un website cu vanzare online, folosind un procesator de plati roman, era chiar dificil. In zilele noastre insa exista mai multi procesatori de card din Romania care ar putea facilita acest lucru (Bineinteles contra unor comisioane, care ar putea fi totusi suportate de catre primarie sau prin avizarea celui ce doreste sa efectueze plata, mai ales ca pentru sume mai mari, aceste comisioane nu cresc chiar direct proportional cu suma tranzactionata)

Acum insa se pare ca in actualul sistem "Momentan efectuarea platilor online estenefunctionala fiind necesar un contract bancar.".

Ar trebui precizat aici ce fel de contract bancar este necesar.
- intre primarie si banca
- intre utilizator si banca

Cum este posibil ca un sistem lansat in data de 18.10.2005 dupa cum este precizat in site-ul acestora, dupa mai bine de 2 ani , sa fie doar 675 de autentificari ? si mai ales cum de s-a ajuns ca acest sistem sa nu functioneze complet.

Domnule Primar,
- care este suma platita pentru acest sistem informatic.
- de ce acest sistem online de platire a taxelor nu este imbunatatit, si mai ales de ce nu este promovat.

Niciun comentariu: