Marele castigator - Semnal de Bacău

vineri, 29 ianuarie 2016

Marele castigator

Astazi am aflat din Ziarul de Bacau (vezi link) ca noul sediu pentru Directia de Taxe si Impozite Locale Bacau se va muta pe Strada Vasile Alecsandri din Bacau, acolo unde pana acum isi desfasura activitatea SC ELISA SRL (fost tipografie Desteptarea).

Acest nou sediu va aduce insa o serie de probleme bacauanilor, probleme precum :
- supraaglomerarea zonei si a traficului
- lipsa locurilor de parcare in zona
- lipsa mijloacelor de transport in zona. ( nu sunt statii de transport in comun pe o distanta mai mica de 1Km) .
Comentariile mele :
1. Referitor la distanta fata de mijloacele de transpor in comun cei din cadrul Primariei Bacau cu siguranta au avut o intelege prealabila cu o locatie la distanta mai mare de 500m fata de statiile de mijloc de transport in comun. Astfel cei de la Elisa SRL au obtinut 5 pcte, ceea ce putea obtine mai orice spatiu. Era bine daca distanta era de 1000m atunci nu ar mai fi putut obtine puncte. Mentionez ca distanta fata de cea mai apropiata statie de autobuz este de aprox 1 Km. Cei din primarie s-au gandit cam in cat timp un batran parcurge aceasta distanta ? Din maxim 10 puncte nu cred ca au obtinut macar 1 pct
2. Ce inseamna locuri minime de parcare in caietul de sarcini si cum a fost indeplinita aceasta cerinta ? Primaria a mentionat in caietul de sarcini HCL 84/2014 insa acolo nu este clar cate locuri de parcare trebuie pentru asa ceva.
3. Avand in vedere ca traficul pe str Vasile Alecsadri este uneori destul de congestionat avand in vedere ca este si sens unic, a fost realizat un studiu de trafic pentru modificarile ce vor urma. Practic pe langa autoturismele angajatilor trebuiesc asigurate locuri de parcare si pentru bacauani.


Niciun comentariu: